Nejlepší zápasnická série ze všech! Duel mezi Pereirou a Adesanyou prostě musí proběhnout, káže Volkanovski

I když to v současné chvíli tak nevypadá, pátý zápas mezi Adesanyou a Pereirou je prý nevyhnutelný. A vítěz v něm bude jasný.

Nejlepší zápasnická série ze všech! Duel mezi Pereirou a Adesanyou prostě musí proběhnout, káže Volkanovski

Málokdo se může pochlubit takovou porcí vzájemných zápasů jako právě Israel Adesanya s Alexem Pereirou. Jejich kroky se v podstatě zrcadlily, díky čemuž k dnešnímu dny vznikly čtyři střety uvnitř ringu i klece, které v celkovém součtu vyznívají 3:1 pro brazilského borce.

Jelikož ovšem UFC nehodlá brzdit divizi střední váhy a jelikož zde údajně Pereira nemá takové resumé, aby si mohl okamžitě říct o další bitvu o titul, nepřipadá jejich pátý duel nyní v úvahu. Co ale není teď, to se může za pár týdnů či měsíců změnit. Dle Alexandera Volkanovskiho je to naprosto nevyhnutelné.

„Mám rád Izzyho, je to můj kámoš, parťák, týmový kolega, prostě vše, ale tady musím říct, že se bez završení MMA trilogie s Pereirou neobejde. Kickbox ať vezme čert, v tom prostředí to Alex ovládl (2:0), ale v MMA, které je mnohem komplexnější, se ten příběh musí uzavřít. A jsme si naprosto jistý, že Israel to vnímá stejně,“ promluvil Volkanovski v The MMA Fan podcastu.

„Slýchám názory, že tolik vzájemných soubojů za sebou už může některé lidi nudit, ale já si myslím, že opak je pravdou. Tohle je naprosto masivní věc. Dvě nejlepší střední váhy široko daleko, mezi kterými se vaří zlá krev a u kterých lidé stále neví, která z nich je lepší. Určitě je to hodně velká událost a já jsem přesvědčený, že tyto borce k sobě UFC ještě spojí. A také věřím tomu, že Israel vyhraje, protože je jako MMA zápasník na něco vyšší úrovni,“ sdělil nynější šampion pérové váhy.

Pereira se pro tuto chvíli vydal do polotěžké váhy, kde jej bude na úvod čekat polský veterán Jan Blachowicz. Adesanya bude obhajovat proti lepšímu z dvojice Robert Whittaker vs. Dricus Du Plessis. Pokud oba borci vyhrají, možná se jejich cesty hned zkříží. V tom ideálním scénáři se však počítá s tím, že Alex dobude divizi do devadesáti tří kilogramů a stane se šampionem. Pak si bude moct říct o kohokoliv.