O zápas snů Fury vs. Jones se zajímá UFC. Dana White už posílá konkrétní nabídku

Tyson Fury se nezdá. Jeho čekání na boxerský souboj mu asi tak moc leze přes hlavu, že se rozhodl kývnout na pobídku od MMA legendy Jona Jonese.

O zápas snů Fury vs. Jones se zajímá UFC. Dana White už posílá konkrétní nabídku

Oba borci spolu vedli dlouhou konverzaci na sociálních sítích, zejména pak na Twitteru, kde jeden druhého přesvědčovali, proč jsou těmi nejnebezpečnějšími muži planety. Vše dospělo až do bodu, kdy si pohrozili vzájemnou bitvou.

Jelikož ale jeden účinkuje v MMA kleci a druhý v boxerském ringu, nedalo se o jejich souboji mluvit jako o reálném, až dokud se otěží nechopil prezident UFC Dana White.

„Sleduji příběh obou bojovníků a musím říct, že jsem jím unesen. Je vždy dobré, pokud se dva nejlepší zápasníci dnešní doby přesvědčují, kdo z nich je lepší. A pokud svá slova myslí vážně, moc rád jim dám příležitost to zjistit,“ pronesl Dana White v podcastu BroBible.

„Jon Jones je podle mého nejlepším bojovníkem planety. MMA je velice komplexní sport, a proto nebude mít s Furym žádné potíže. Pokud si ale Fury vážně myslí, že na Jona má, tak ať mi zavolá, já mu tu šanci dám. A o peníze ať se také nebojí, ty budou,“ předesílal.

„Když Conor McGregor bojoval s Floydem Mayweatherem, také jsme všechno zařídili. A Floydovi jsme dali přesně tu částku, o kterou si řekl. S Tysonem to bude podobné, vlastně stejné. Tohle je historická událost, a pokud v ní chce účinkovat, nebude problém,“ prohlásil renomovaný šéf organizace.

Pokud by to vyšlo, byla by to paráda. Jak ovšem White říká, karty jsou na straně Jonese, který je králem v MMA a může Furyho jako boxera vzít na zem a tam ho ukončit. Není ovšem vyloučeno, že kdyby se jednání dala do pohybu, tak by se Fury nesnažil prosadit nějaká hybridní pravidla.