Zbabělého Kincla budu asi muset zmlátit sám, pohrozila legenda české MMA scény Petr Kníže

S bojovým výkonem a následným chováním Patrika Kincla je hrubě nespokojený slavný trenér a zápasník Petr „Monster“ Kníže. Ten si pustil ústa na špacír a zplna hrdla řekl, co si o šampionovi střední váhy OKTAGONu myslí.

Zbabělého Kincla budu asi muset zmlátit sám, pohrozila legenda české MMA scény Petr Kníže

Celá republika patrně sledovala, k čemu došlo tutp sobotu v noci v pražské O2 areně. Terminátor Karlos Vémola po drastickém shazování do střední váhy přišel o značnou část svých sil, a tak nebyl schopen na svého královehradeckého protějška vyvinout dostatečně vysoký tlak, aby ho vzal na zem.

Prakticky celý duel se tak nesl u pletiva klece, kde Karlos neustále hledal způsob, jak přenést boj na zem. To mu však ani jednou nevyšlo, a protože Patrik cítil v této pozici jistotu a v klidu si seshora vysílal kladívka, kterým věřil, že mu na body vyhrají zápas, tak ani o nějakou změnu neusiloval.

Zmíněné představení se však silně nelíbilo legendě české bojové scény Petru Knížeti, jehož svěřenec Makhmud Muradov právě zápasí v UFC. Z rozhovoru, který tento veterán poskytl deníku Sport, je zřejmé, že ho celý průběh zápasu a následné Patrikovo chování pořádně štve a hodlá s tím něco udělat.  

„Ten zápas byl předvídatelnej, dopředu jsem říkal, že bude těžký Kincla hodit. A v případě Karlose bylo jasný, že nebude měnit strategii. Podle starejch pravidel by Karlos vyhrál, protože měl kontrolu, dělal zápas a Kinclova aktivita byla vždycky jenom obranná. Ne útočná. Podle starejch pravidel by Karlos tedy vyhrál, protože měl kontrolu a snažil se dělat zápas…,“ svěřoval se Kníže.

„A jsem fakt zklamanej z arogance Kincla. Kdyby chtěl udělat zápas, tak proč ku**a nezatlačil? Nezaboxoval s ním alespoň dvě kola v postoji, když už byl ten Karlos unavenej? Mohl s ním zaboxovat a snažit se zápas ukončit.

Místo toho se jak mistr světa opře o pletivo a řekne ‚Karlosi, pojď mě hodit,‘ protože jeho obrana stojí míň sil. Když má dobrou obranu a má na to sílu, nechá se tam bránit. Taky tam mluvili o signifikantních úderech. Jaký signifikantní údery?! Tam žádný nebyly. To bylo šťouchání u pletiva,“ sálaly z něj emoce, které je údajně připravený přetavit do nějakého vzájemného souboje. Až tak ho královehradecký šampion namíchl.

„Kincl by se měl omluvit za nejtrapnější zápas své kariéry. Pro mě byla úplná tragédie, co Kincl teď dělá - jako zápas s Pirátem (Samuel Krištofič) a teď s Karlosem. Takže si myslím, že ho buď musím vyzvat a zmlátit já, nebo mu dá přes držku Machmud Muradov, až se jednou vrátí z UFC. Mach měl taky titul v osmdesát čtyřce, že jo. Tím pádem by byl vhodný vyzyvatel,“ nebral si servítky legendární Kníže.