Vyhrňte červený koberec a nechte projít krále! OKTAGON má nového a jsem jí já, chlubí se Kincl

Aneb jak lépe si vychutnat výhru nad Terminátorem Karlosem Vémolou, než zaujmout jeho místo tuzemské MMA jedničky. A ještě si do něj takto rýpnout.

Vyhrňte červený koberec a nechte projít krále! OKTAGON má nového a jsem jí já, chlubí se Kincl

Rivalita mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou asi nikdy nenabere svého konce, a to dokonce ani po tak vyhroceném zápase. Šampion z Hradce Králové podruhé za sebou úspěšně obhájil svůj mistrovský opasek a tentokrát si tu výhru naplno vychutnal, přemohl totiž člověka, kterého absolutně nenávidí.

„Ten pocit vítězství, že jsem Karla porazil a tak ho rozbil, že vypadal úplně hrozně, mě naprosto uspokojuje,“ netajil se na tiskové konferenci ničím Kincl, který se následně, teď už z domácího prostředí, pustil do drobné analýzy. V té se zaměřil na své tažení OKTAGONem a na soupeře, kterým zde čelil. Vyšlo mu následující.

„Konec debat o tom, kdo je skutečný KRÁL OKTAGONu!“ napsal Patrik na své sociální sítě, čímž pochopitelně ukazoval na sebe a své nedávné úspěchy. „Komplexní král! 1. zápas – efektivní wrestler, 2. zápas – nelítostný striker, 3. zápas – defenzivní kat,“ chválil sám sebe, čímž dával jasně najevo, že ať už čelil komukoliv, vždy se dokázal přiizpůsobit. A právě tato vlastnost dělá šampiona šampionem.

Přeneseme-li si Patrikova slova do současnosti, pak to, že se pasoval do role krále OKTAGONu MMA, znamená, že na tuzemské bojové scéně není lepšího zápasníka. Navíc není vyloučeno, že by si jeho kvalit nevšimla nějaká světová organizace, která by královehradeckému bojovníkovi mohla nabídnout větší kvalitu soupeřů. V minulosti dokonce proběhla oťukávání se samotným UFC. Ta by se čistě teoreticky mohla ještě obnovit.