Fanoušci i trenér volají po trilogii. Kincl není tak dominantní fighter, říká Reinders. Vémola ale potřebuje čas

Pokud to bojovníci mezi sebou mají 1:1, bývá zvykem (nikoliv však pravidlem), že přijde na řadu ještě trilogie. Po té v této chvíli diváci volají, dokonce i část trenérského štábu si ji přeje, ale Karlos potřebuje čas.

Fanoušci i trenér volají po trilogii. Kincl není tak dominantní fighter, říká Reinders. Vémola ale potřebuje čas

Jak člověk stárne, hůře se mu pracuje s váhou. Dříve býval Vémola bojovníkem ze střední divize, tedy do 84 kilogramů, ale jak se vrátil z UFC, což už je slušná řádka let, tak se usadil v kategorii do 93 kilogramů. To znamená, že jeho běžná váha mimo osm stěn klece sahala dost za hranici celého metráku.

Pokud máte s touto tělesnou stavbou nějak pracovat, není to vůbec žádná sranda. Jak si Karlos navykl na devadesát trojku, už mu osmdesát čtyřka nešla plnit. Přesto se do ní ještě jednou rozhodl vydat, bylo to pro titulový duel s Patrikem Kinclem, ale jak vycítili i jeho trenéři, to hubnutí mu vzalo strašně moc sil a ty pak v zápase chyběly.

„S Karlosem jsme se o zápasu ještě nebavili. Necháme ho pár dnů v klidu, než si to sám v hlavě trochu přebere. Co jsem s ním ale řešil hned po zápase, tak to byla možnost, že 84 (střední váha) už pravděpodobně nebude chtít chodit. To shazování je pro něj drastické, proto nechá tělo odpočinout a bude se zřejmě soustředit na vyšší váhu (polotěžkou),“ přiznal ve svém komentáři pro sport.cz Terminátorův český kouč André Reinders.

„Za sebe si ale myslím, že by Karlos na základě tohoto zápasu a zkušenostem, v případném třetím zápase byl schopen Patrika jasně a přesvědčivě porazit. To už ale záleží na Karlosovi a jeho motivaci v dalším pokračování. A o tom, jestli bude pokračovat, tak jsem přesvědčený, že ano. Je to velká rána, ale nebyla to žádná jasná demolice,“ vypsal renomovaný trenér, jenž ve svého svěřence pevně věří. 

André Reinders zároveň nepochybuje o tom, že byl verdikt bodových sudích totálně přestřelený. 5:0 na kola? To znamenalo, že Kincl vyhrál úplně vše. Jenže ani sám královehradecký šampion v prvním a druhém kole nic nepředvedl, pouze se bránil. Zde mohl a měl Karlost tahat kladné body za svou aktivitu a tlak na soupeře. Ty mu však sudí upřeli.