Zdrcený Vémola si myslel, že vyhrává. A nebyl sám. Proto neměnil taktiku

Bodování zápasů bylo a asi pořád bude v jistých chvílích velice náročné a bohužel pro nás, podobně tomu bylo i v zápase Patrika Kincla s Karlosem Vémolou. 

Zdrcený Vémola si myslel, že vyhrává. A nebyl sám. Proto neměnil taktiku

Oktagon sudí se po pětikolové bitvě shodli následovně: 2x 50-45 a 1x 49-46. Co to tedy znamená? Že královehradecký šampion svůj pás z divize střední váhy obhájil naprosto s přehledem, což zarazilo několik zkušených bojovníků i slavného Terminátora.

V každém utkání jsou jistá bodovací kritéria a častokrát v minulosti platilo, že bojovník získával přízeň bodových sudích, když kontroloval zápas. Vyvíjel tlak, určoval tempo, tlačil na soupeře a bral mu dech. Přesně o to se Vémola snažil, jenže prakticky vůbec nedoručil úspěšný takedown a během masáže na pletivu dostával pravidelná kladívka do hlavy. Jak se ale ukázalo, právě tato kladívka Patrikovi vyhrála zápas.

„Podle nových pravidel, co si jsem vědom, je efektivní striking nejzásadnějším bodovacím kritériem. Proto jsem po celou dobu věděl, že vyhrávám,“ sdělil Kincl na pozápasové tiskové konferenci, kde vyjasňoval, proč věřil, že mu bude zdvižena ruka.

Jinak se na to ovšem dívá Karlos Vémola, který netušil, že by se měnil systém bodování. „Do pátýho kole jsem šel s tím, že vedu. Kdybych věděl, že to tak není, nastoupil bych do posledního kola jinak a klidně bych riskoval i to, že se nechám knockoutovat… Patrik je šampionem, tak to prostě je. Pokud chcete šampiona porazit, musíte ho přejet nebo ukončit, a to se mně bohužel nepovedlo,“ napsal na svém Instagramu.

Promotér Ondřej Novotný jen dodal, že Karlos rozhodně nebyl sám, kdo si myslel, že vyhrává. Ve skutečnosti se k němu přidávalo mnoho bojovníků nejen z OKTAGONu, kteří sázeli na jeho tlak u pletiva. Všichni se však hrubě spletli a výsledek je tedy takový, jaký je.