Vémolův gameplan fatálně selhal, Kincl svého soupeře naprosto dobil a obhájil pás

Karlos Vémola si možná nepamatuje horší zápas, který by byl naprosto ve všech směrech proti němu. Jednak pohořel jak na taktice, tak se nechal zničit fyzicky, a nakonec se divil verdiktu bodových sudích.

Vémolův gameplan fatálně selhal, Kincl svého soupeře naprosto dobil a obhájil pás

Patrik Kincl čekal pět let na pomstu a té se také dočkal. Nebylo tomu však v klasickém boji, na jaký jsme v MMA zvyklí, nýbrž v přetahované na pletivu klece. Hodně netypická taktika, která je na nejvyšší úrovni k vidění tak jednou za rok. A to ještě pokud jestli.

Karlos Vémola nebyl schopen přetáhnout boj na zem a Patrik se oproti tomu dobrovolně nechával mačkat u klece. Pětadvacet minut jsme tedy sledovali muchlání u stěny, které došlo až do bodového ohodnocení, ve kterém k překvapeních mnoha vyhrál úřadující šampion 5:0 na kola.

Terminátor měl sice kontrolu, pořád se tlačil dopředu, ale bohužel svou snahu nijak nezužitkoval. Ta škoda na soupeřově tváři byla minimální. Sám ale pořád dostával na hlavu kladívka ze dvou stran, která zanechávala jasné krvavé stopy. Ty nakonec v očích bodových sudích rozhodly.

„Můj tým mi v tomto ohledu musel věřit. Věděl jsem, že je Karlos Vémola dominantní na zemi, proto jsem se mu nechtěl nabízet ve středu oktagonu. Místo toho jsem se držel u pletiva klece, kde jsem měl jistotu, že mi nic neudělá a že mě nestáhne na zem. A měl jsem pravdu,“ popisoval úspěšný obhájce pásu na tiskové konferenci.

„Takovýto výsledek mě nakonec těší ještě víc, než kdybych Karla ukončil před limitem. Hrál jsem totiž jeho hru a v té jsem ho porazil. Nechal jsem ho na mě aplikovat ten svůj wrestling, ale on mi s ním neudělal. Já mu naopak způsobil četná zranění,“ konstatoval.

A tak si Patrik Kincl zajistil největší výhru kariéry a aby toho nebylo málo, stihl ještě v hale vyzvat Attilu Végha, tedy bojovníka, se kterým chtěl Vémola odvetu. Ten tuto pobídku nyní silně zvažuje.