Postrach lehké váhy míří do svého posledního zápasu. Všechno nebo nic, hraje se vabank

Tony Ferguson býval postrachem celé divize lehké váhy UFC, kde se nesl na vlně dvanácti výher v řadě. Pak se ale jeho přepínač přepnul do polohy vypnuto a on sám jen stěží nacházel recept na výhru.

Postrach lehké váhy míří do svého posledního zápasu. Všechno nebo nic, hraje se vabank

Ferguson bývalý dočasným mistrem divize lehké váhy. K pásu se dostal v atraktivním souboji s Kevinem Leem, který byl v té době považován za černého koně celé organizace.

Tony býval dříve agilnější a jelikož se nesl na vítězné vlně, nechtěl o ni přijít. Proti každému soupeři dával 110 % ze svých zásob a pokaždé si i přes nepříznivý vývoj dokázal najít cestu k úspěchu.

Štěstí Fergusonovi vyprchalo 9. května 2019, kdy po jednoznačné demolici podlehl Justinovi Gaethjemu. Bída, kterou v tomto fightu však dostal, jej změnila navždy.

„Nemá cenu si cokoliv nalhávat. Ty výsledky nejsou takové, jaké bych si zrovna představoval, ale pořád zůstávám sám sebou. Vím, čeho jsem schopný, když jsem plně motivovaný, a já teď musím říct, po všech těch nezdarech mám konečně sebevědomí na rozdávání,“ napsal Ferguson na svém Twitteru.

„Nepopírám, došel jsem do bodu, kdy musím hrát naprostý vabank, chci-li si svůj pobyt v UFC prodloužit. Je mi sice devětatřicet let, ale vnitřně se cítím stále na dvacet. Do přípravy dávám vše a jsem hladový jako nikdy jindy. Je potřeba všem připomenout, kdo je to pravý El Cucuy!“ zahlásil hvězdný fighter, který se v ani takto pokročilém bojovém věku nevzdává, spíše naopak.