Upřednostňuji atraktivitu před kvalitou, řekl Poireir a ukázal si na soupeře, který potěší fanoušky

Dustin Poirier bojoval dvakrát v minulosti o regulérní titul lehké váhy UFC, v obou případech ovšem prohrál a shodně pro něho to bylo na škrcení. Po těchto nezdarech usoudil, že se nemá cenu tolik hnát dopředu, lepší těšit fanoušky.

Upřednostňuji atraktivitu před kvalitou, řekl Poireir a ukázal si na soupeře, který potěší fanoušky

„Diamond“ patří k tomu lepšímu výběru, co UFC nabízí. V lehké váze dokázal vymýtit spoustu kvalitních soupeřů, včetně samotného Conora McGregora, ale vždy selhal před samotným vrcholem. Prvně tomu bylo s Khabibem Nurmagomedovem, podruhé s Charlesem Oliveirou.

Jelikož Dustin patří k pravidelným sběratelům bonusů za nejlepší výkony večera, pozměnil trochu svou bojovou strategii. Pochopil, že nemá smysl si pořád říkat o boje o titul. Pokud ta šance přijde, tak přijde zcela sama a bez cizího přičinění. Teď se hodlá zaměřovat na souboje, které těší diváky.

„Když jsem naposledy účinkoval v newyorské Madison Square Garden a cítil ten dav, který mě hnal dopředu, pochopil jsem, že tohle je to, co chci dělat. Chci cítit tu energii a těšit fanoušky svým bojovým uměním,“ prohlásil Poirier pro kanál BroBible.

„Chci jít o titul, ale chápu, že je přede mnou několik uchazečů. Ta fronta je prostě moc dlouhá, abych tu neustále čekal a bědoval. Raději budu bavit diváky podobně, jako tomu bylo v zápase s Michaelem Chandlerem. Přesně tohle mě baví, přesně proto tento sport dělám,“ řekl.

A tím se dostal i ke svému dalšímu cíli. „Pokud bych někomu ze současné špičky dal šanci se se mnou utkat, pak je to Justin Gaethje. Jednak je to velice atraktivní bijec, ale hlavně se tváří, že je lepší jak já. Má hodně silné řeči, které nedokáže nijak podložit. Moc rád mu v kleci připomenu, kde leží pravda,“ dodal Poirier s bojovým výrazem ve tváři.