Hodiny tikají a do boje zbývají okamžiky. Prohra může znamenat pád na dno, vědí Vémola i Kincl

Jak Patrik Kincl, tak ani Karlos Vémola si nehodlají připustit, že by ve vzájemném zápase měli prohrát. Bohužel to ale jinak nepůjde.

Hodiny tikají a do boje zbývají okamžiky. Prohra může znamenat pád na dno, vědí Vémola i Kincl

Patrik Kincl je v současné chvíli stále ještě šampionem střední váhy OKTAGONu MMA a zdali jím zůstane, o tom rozhodne výsledek ze sobotního klání, ke kterému dojde v pražské O2 areně, v níž má být osobně přítomno až nějakých dvacet tisíc fanoušků.

Spousta lidí říká, že je tohle ten největší český MMA zápas celé historie a vesměs je to pravda. Jednak oba bojovníci představují naši špičku a jednak také mezi sebou chovají zlou krev, která bublá už neuvěřitelných pět let. A je dost možné, že ani tento souboj ji nijak nevyřeší. Leč nepředbíhejme.

Jak zápas dopadne, komu věří fanoušci a co přinese případná prohra jednomu či druhému zápasníkovi? O tom se pro server sport.cz rozpovídal známý český trenér André Reinders.

„Často je veřejné mínění hodně ovlivněné diskuzemi, názory odborné veřejnosti a podobně. Můžu třeba za příklad dát Karlosův zápas s Václavem Mikuláškem (Vémola vyhrál za 125 vteřin). Říkal jsem, že největší Vaškovo vítězství bylo to, že dokázal část lidí přesvědčit, že v tom zápase má šanci na vítězství. Veřejnost se dost často nechá věcmi kolem ovlivnit a nemusí to vždy odpovídat realitě,“ pověděl Reinders s ohledem na předzápasové kurzy i samotné tipy k utkání.

„Vždycky věřím ve své svěřence, favorizuji Karlose. Patrika rozhodně respektuji, je to skvělý bojovník a určitě má zbraně, kterými může Vémolu porazit. Karlosovi ale věřím. Věřím, že je lepší, dominantnější ve svých věcech a zvítězí,“ pronesl muž, který stojí Terminátorovi na jeho náročné bojové anabázi po pravém boku.

„Porážka v takovém duelu určitě bude hodně bolet. Oni jsou de facto na vrcholku potravinového řetězce. Bojují o titul v prestižní evropské organizaci a pád pochopitelně hodně bolí. Je to umocněné i těmi emocemi a trashtalkem, které tím už nějakou dobu provázejí. Tyhle věci tomu ještě víc přidávají na důrazů. Pro oba to bude zásadní zlom. Pro vítěze, i pro poraženého,“ doplnil přední český trenér, který tuto sobotu bude stát u Karlose v rohu.