Lukrativní štípaná, kam oko dohlédne! V UFC se plánuje karta roku

Poslední dobou nám nově oznámených zápasů ubývalo a diváci tedy mohli jen spekulovat, kdo se proti komu postaví. Pak až náhle Dana White vypustil bombu, která vše napravila. A fanoušci jsou více než spokojeni.

Lukrativní štípaná, kam oko dohlédne! V UFC se plánuje karta roku

Kde jenom začít. Lavina nově oznámených zápasů právě zbourala celý mediální svět s bojovým zaměřením a ani my nemůžeme zůstat pozadu. Patrně největší novinkou, jež byla odhalena, je návrat pásu BMF, který se vytvořil v listopadu 2019 k ojedinělému účelu – určení tzv. „Největšího grázla ve hře“.

Dana White tehdy říkal, že se jedná o ojedinělou záležitost, kterou už nikdy nezopakuje, ale co jsme netušili, že během vyřčení těchto slov za zády zkřížil prsty. O necelé čtyři roky později se symbolický, leč stále velice prestižní opasek BMF vrací do hry a utkají se o něj lehké váhy Dustin Poirier s Justinem Gaethjem.

Zmíněné dvojici bude patřit hlavní zápas na turnaji UFC 291, který se koná v červenci v Salt Lake City. A teď pozor! Bojovou kartu tohoto galavečera doplní dvojice Jan Blachowicz vs. Alex Pereira, Paulo Costa vs. Ikram Aliskerov, Tony Ferguson vs. Bobby Green, Michael Chiesa vs. Kevin Holland, Stephen Thompson vs. Michael Pereira a Derrick Lewis vs. Marcos Rogerio de Lima.

Skalním MMA fanouškům by se asi vyrazil dech, jedno velké jméno vedle druhého a vesměs v každém zápase zaručena pořádná štípaná, která by neměla dojít do bodového ohodnocení… Co jiného ale očekávat od turnaje, na němž se bude bojovat o pás pro „Největšího grázla planety“?