Pravým králem těžké váhy jsem stále já, říká Francis Ngannou a sráží Jonesovo sebevědomí

Na trůn královské hmotnostní kategorie v UFC nedávno usedl Jon „Bones“ Jones, který tím potvrdil svůj historický status naprosté MMA jedničky. Proti tomu se však staví bývalý král Francis Ngannou.

Pravým králem těžké váhy jsem stále já, říká Francis Ngannou a sráží Jonesovo sebevědomí

Jones se zapojil do boje o uvolněný titul, který kdysi náležel právě Ngannouovi. Ten o něj ale přišel ve chvíli, co se nedokázal s UFC domluvit na nové smlouvě. Dle několika zdrojů si říkal o nereálně vysoké peníze, které mu Dana White nebyl schopen dát.

I navzdory odpojení se od této trasy se Ngannou ve své mysli stále považoval za šampiona. Když se tedy letos v březnu k jeho pásu po dominantní výhře nad Cirylem Ganem dostal Jon Jones, tak mu vzápětí řekl: „Neraduj se, pravého krále jsi neporazil!“

Doba nám o několik dní pokročila a na rozpoložení jindy obávaného kamerunského Predátora se nic nezměnilo. Stále se považuje za krále těžké váhy celého MMA a Jonese neuznává. Svým způsobem se s ním dožaduje i zápasu, ale ví, že v UFC to jen tak nepůjde.

„Nikdy jsem o svůj pás nepřišel v boji, což je ten důvod, proč nemohu Jonese považovat za právoplatného mistra mé divize. On mě nikdy neporazil, a když měl možnost mi dříve čelit, tak ji nevyužil,“ rozpovídal se Predátor na svém Twitteru.

„Samozřejmě bych s Jonem bojoval, po tom fightu jsem vždy toužil, ale nevyšlo to a jede se dál. Každopádně jedničkou těžké váhy jsem stále já, žádný Jones. Tohle je má přirozená váha, on přišel z polotěžké. Porazil tu jednoho soupeře, který navíc nebyl šampionem. Nemůžete se mi divit, že mám vůči jeho osobě stále jisté výhrady,“ dodal Ngannou, který by měl co nevidět oznámit místo svého nového působení.