Gaethje: Do klece vždy vstupuji s úmyslem zabít. Urazilo by mě, kdyby protivník neuvažoval stejně

Justin Gaethje patří k jedněm z nejatraktivnějších, ale také nejnebezpečnějších zápasníků v UFC. Při boji s ním máte prakticky záruku, že nějaké KO bude viset ve vzduchu.

Gaethje: Do klece vždy vstupuji s úmyslem zabít. Urazilo by mě, kdyby protivník neuvažoval stejně

Momentálně se arizonský bijec snaží dostat k další bitvě o titul, který aktuálně náleží Islamu Makhachevovi. To je dle mnohých lidí Khabibův nástupce, ne-li dokonce jeho dvojník, a tak Gaethje cítí, že by právě s tímto borcem mohl napravit téměř tři roky starou křivdu.

„Khabiba uznávám, je to velký borec, ale nikdy jsem nepopíral, že bych s ním nechtěl odvetu. Dokázal jsem ho tehdy trefit a kdybych se dokázal trochu přizpůsobit, rozhodně bych ho trefil znova, jenže teď mnohem nebezpečněji,“ povídal Justin portálu MMA Junkie.

„Nevím, kdo bude můj příští soupeř, ale všechny své síly směruji k té bitvě o titul. Ideálně, když to bude proti Makhachevovi, který mi hodně, hodně Khabiba připomíná. Může to pro mě být taková zkouška, která ukáže, na čem jsem a jak jsem se posunul,“ je si vědom.

„Myslím si, že patřím k těm nejvíce nebezpečným bojovníkům nejen v divizi lehké váhy, ale v podstatě v celém UFC. Je to dáno mou mentalitou a mým nastavením mysli. Díky tomu, jak k zápasům přistupuji, jsem výjimečný. Vždy do klece vstupuji s úmyslem zabít. Tohle je drsný bojový byznys. Urazilo by mě, kdyby můj protivník neuvažoval podobně,“ pronesl Gaethje.

A teď jenom čekáme, jak se věci v divizi lehké váhy UFC vyvinou. Původní náčrt zní tak, že ze souboje Charles Oliveria vs. Beneil Dariush vznikne titulový vyzývatel, který se pak v říjnu v Abú Dhabí střetne s šampionem Islamem Makhachevem. A na Gaethjeho by se mezitím mohl usmívat takový Dustin Poirier.