A tak se zrodila nejlepší bantamová váha světa! chválí se bojovník, který přemohl tři šampiony

Aljamain Sterling, to je jméno, které ještě před rokem spousta lidí podceňovalo, nikdo mu nevěřil, on se však kousl a ukázal, jaké kvality v sobě skrývá.

A tak se zrodila nejlepší bantamová váha světa! chválí se bojovník, který přemohl tři šampiony

Devět vítězství v řadě, tři titulové obhajoby a výhry nad takovými elitními borci, jako jsou Petr Yan, TJ Dillashaw či Henry Cejudo. Aljamain Stelring dokázal téměř nemožné, poradil si s celou špičkou bantamové váhy a překonal historické rekordy. Právě tyto statistiky v počtu vyhraných zápasů či titulových obhajob nezaznamenal nikdo před ním.

„Tak tady to máte. Vy mě kritizujete, ale já jsem stále silnější a silnější. To, co jsem dokázal, se nepovedlo nikomu přede mnou, jsem jednoznačně nejlepší bantamovou vahou planety,“ chválil se úřadující šampion, který nyní na turnaji UFC 288 přemohl Henryho Cejuda. A to je skutečné měřítko kvality.

„Nejsem jen tak ledajaký borec, jsem skutečně výjimečný. Ta jména, která jsem porazil, jsou tomu důkazem. Jsem opravdu nejlepší, teď o tom nikdo nemůže pochybovat,“ zopakoval Sterling, který nyní dokonce uvažuje o tom, že se vydá o hmotnostní kategorii výše, kde by svou dominanci mohl potvrdit.

„Přesun do pérové váhy je určitě ve hře,“ řekl Sterling na tiskové konferenci. „Ve své divizi si dám ještě jednu obhajobu a přesunu se za novými výzvami do vyšší hmotnostní třídy. Takový je současný plán,“ sdělil Sterling.