Vémola se mi nevzdá, tak mu klidně mohu něco urvat, řekl Kincl a děsí nejhorším

Do plné bojové nálady se dostává nejen Karlos Vémola, ale také, a to především, jeho sok Patrik Kincl. Ten přiznává, že na chvíli, jako je tato, trénuje celých pět let. A teď udělá cokoliv, aby ji využil.

Vémola se mi nevzdá, tak mu klidně mohu něco urvat, řekl Kincl a děsí nejhorším

Když se oba bijci střetli poprvé, což bylo ještě pod taktovkou dnes už zaniklé organizace XFN, radoval se z výhry na body olomoucký Terminátor Karlos Vémola. On sám ale netušil, že tato bitva nebude koncem, nýbrž začátkem jejich sporů.

„Problém u Patrika byl, že se přes tu prohru nedokázal přenést. Normální člověk by nad tím mávnul rukou a šel dál, ale on ne,“ vzpomínal Vémola v pořadu na CNN Prima News, kde se se svým královehradeckým sokem setkal tváří v tvář.

Patrika v prvním zápase štvalo, že jej Karlos píchnul do oka, čímž jej částečně připravil o jeden ze smyslů, zejména ten nejdůležitější. Nynější šampion střední váhy si však i tak dokráčel pro bodové rozuzlení, ve kterém málem sahal po senzaci.

„Tehdy jsem ještě nebyl tak zkušený, jako jsem teď. Každý zápas mi něco dal a tyto zkušenosti v odvetě zužitkuju,“ předpokládá Kincl.

„Pro Karlose bude nejhorší, pokud ho lapím do nějaké páky. Já vím, že on mi to neodklepe, a zároveň si jsem jistý, že mu to nepustím. V tom nejhorším případě mu něco urvu a pro něho to může znamenat konec kariéry,“ líčil.

Patrik Kincl strašil rovnou tím nejhorším, ale měl pravdu, takový obětavý Vémola už je. V roce 2015 si nechal od Jockera Jacka Hermanssona zlomit ruku, protože cítil, že i kdyby tam byla byť jen nepatrná šance, že se z obléhání soupeře vymaní, chtěl by ji využít. Ten způsob však nenašel a daná prohra mu málem ukončila kariéru.