Končil kariéru kvůli jedné prohře, ale teď je zpět. Vémolův pronásledovatel uspořádá v Havířově hostinu

Vojtěch Garba byl a stále je velice perspektivní bojovník, který bohužel ještě nedosáhl bodu, aby se tímto sportem mohl plnohodnotně živit. To byl také mimo jiné důvod, proč loni v říjnu vhodil rukavice na podlahu.

Končil kariéru kvůli jedné prohře, ale teď je zpět. Vémolův pronásledovatel uspořádá v Havířově hostinu

Ještě v červenci sedmadvacetiletý perspektivní bijec hlásil, jak si dojde pro Karlose Vémolu, ale hned o tři měsíce později věsil rukavice na hřebík. Důvodem byla nečekaná prohra s Brucem Soutem, což českého bojovníka přimělo přehodnotit celou situaci.

„Jednak nemám rád prohry, zejména, když vím, že toho soupeře dokážu porazit, ale především jsem chápal, že tohle není sport, kterým bych se mohl plnohodnotně živit,“ říkal tehdy Garba, když se znenadání vydal do důchodu.

Protože je ale Vojta stále mladý, jeho mysl mu nedovolila definitivně skončit. Nejprve se objevila myšlenka, následně i skutky a návrat byl na světě. Dojde k němu 13. května na turnaji v Havířově.

„Pravda je, že mám tento sport příliš moc rád na to, abych s ním jen tak skončil. Říkal jsem si, že bych se vrátil, až bych měl jistotu, že se smíšenými bojovými uměníámi budu moct živit, ale nakonec ta soutěživá část ve mně vyhrála,“ přiznával pro Real Fight Arenu Garba.

„Rád bych odvetu s každým, kdo mě kdy porazil. Se Soutem to prostě nebyl můj den. Vím, že ho dokážu přemoct,“ zahlásil Garba, který si tak nenápadně řekl o reparát. V první řadě se ale musí uvést vítězně v Havířově, kde jej bude čekat Tarhan Ibragimov.

Nejčtenější z tématu