Dvě životní prohry, které Karlose Vémolu stáhly na dno. Přinese Kincl tu třetí?

Od největšího zápasu tuzemského MMA nás dělí už jenom dny, a proto bychom se mohli podívat do minulosti a připomenout si, jak si slavný Terminátor vedl v době, kdy se drásal na vrchol.

Dvě životní prohry, které Karlose Vémolu stáhly na dno. Přinese Kincl tu třetí?

Kdo cestu Karlose Vémoly pozorně sleduje, a že těch lidí bude určitě dost, ten si jistě pamatuje, jak se Terminátor dostal do UFC, ze kterého byl kvůli špatným výsledkům později propuštěn. Sám olomoucký zápasník chápal, že musí ještě sbírat zkušenosti, a proto si slíbil, že je nabere a do UFC se později znovu vrátí.

A tímto se dostáváme k bodu, o kterém pojednává už titulek našeho článku. Co Karlos Vémola odešel z UFC, nesl se hned třikrát na vlně výher a vždy mu chyběl jen krůček, aby se opět mohl podívat do světa. Bohužel pro něho, nejprve mu v ruce 2015 vystavil stopku „Jocker“ Jack Hermansson a v roce 2019 „Pumukli“ Attila Végh.

WFS4 - Hermansson vs. Vémola

OKTAGON 15: Végh vs. Vémola

V duelu s Hermanssonem zažil Terminátor zklamání, které označil za největší ve svém životě. "Když jsem prohrál s Attilou, tak jsem věděl, že to byla náhoda, že mě šťastně trefil, ale Jocker mi naplno ukázal své kvality," říkával tehdy. 

Bohužel obě prohry měly jednu věc společnou, a to tu, že olomouckého bojovníka zpomalily, ne-li skoro až zastavily na cestě za splěným snem. "Vždy mi chyběl jen krůček od toho, abych se někam dostal. Slíbil jsem fanouškům, že se vrátím znova do UFC, a já jim to opravdu chtěl splnit. I kdyby to bylo jen na jeden zápas, udělal bych pro to cokoliv," hlásal. 

Jenže osud umí být mnohdy pořádně krutý... "Hermansson a Végh jsou mými dvěma největšími kariérními pády. Kdybych je porazil, mohl jsem být v UFC nebo někde ve světě. Měl jsem vždy na kontě dlouhou sérii výher, a když mi chyběl ten poslední krok, abych se mohl někam dostat, tak jsem prohrál...," mrzelo Vémolu, který vzpomínal na tiskové konferenci OKTAGONu. 

A právě pod záštitou žlutočerné MMA organizace bude mít Karlos 20. května další zápas, tentokrát odvetu s Patrikem Kinclem, kterého už jednou porazil. Stalo se tak před pěti lety po bodovém rozuzlení. Nyní však bude čelit mnohem zkušenějšímu soupeři, který opět může rozhodnout o Terminátorově osudu. Překlene se Vémola konečně přes tu překážku, anebo mu opět bude vystavena stopka v té nejhorší možné chvíli?