Není jiné cesty, musíme hrát vabank, říká Joshuův manažer před dalším zápasem

Velký, a přitom velice náročný zápas má před sebou bývalý šampion těžké váhy federací IBF, IBO, WBA a WBO Anthony Joshua. Ten se koncem současného roku postaví proti absolutnímu knokautovému umělci.

Není jiné cesty, musíme hrát vabank, říká Joshuův manažer před dalším zápasem

Jak jste asi už sami postřehli, zahraniční média v čele s ID Boxing či World Boxing News potvrdila, že se schyluje k naprostému zemětřesení. V prosinci současného roku má dojít ke střetu, o němž snil každý jednotlivý fanoušek.

Anthony Joshua se má, patrně na britské půdě, ale možná také na neutrální, postavit proti Deontayi Wilderovi, který je procentuálně nejlepším knokautérem v celé historii boxu. A co víc, v sázce bude nejen čest obou bojovníků, ale také samotný kariérní postup nebo pád.

„Tohle je ten zápas, ve kterém žádný zmýlená neplatí. Buďto vyhrajeme a vrátíme se na vrchol, anebo prohrajeme a sport pro nás končí. Je to naprostý vabank,“ přiznával před obrazovkami BT Sport Eddie Hearn, jenž dělá britskému zápasníkovi manažera.

„Anthony si přál tu největší možnou bitvu a my víme, že si fanoušci nejvíce žádají Wildera. Oslovili jsme jeho tým, jednání se dala do pohybu a zatím je vše na dobré cestě. Uděláme velký zápas, který rozhodne nejen o našem osudu, ale já pevně věřím, že i o Wilderovém,“ přidával.

Zvony války tedy už pomalu začínají znít a pravděpodobně v prosinci se dočkáme jejich nejhlasitějších tónů. S rukou na srdci můžeme říct, že půjde o největší zápas těžké váhy současného roku a možná to trumfne i duel Davise s Garciou.