Nejvíce podceňovaný bojovník v UFC nestačí udivovat: Pořád mě podceňujete a já pořád vyhrávám

Pamatuje si historie UFC vůbec bojovníka, který by do každého zápasu vstupoval jako outsider, ale pokaždé by také vyhrál? Nedá se říct, jestli jsme vůbec něco takového zažili, tedy až doposud.

Nejvíce podceňovaný bojovník v UFC nestačí udivovat: Pořád mě podceňujete a já pořád vyhrávám

Do popředí žebříčku velterové váhy se dostal Belal Muhammad. Ten má ikonickou bojovou přezdívku „Remember the Name“, kterou se snaží říct, aby sis jej lidé konečně zapamatovali. Kolikrát za svou kariéru, a nedá se to pomalu už ani spočítat, vstupoval do duelu jako papírový outsider, nikdo mu nevěřil, ale vždy se dokázal vzchopit a všechny kritiky umlčel.

„Upřímně musím říct, že tu snad nikdy nebyl více podceňovaný zápasník. Ať už nastoupím proti komukoliv, jsem outsider, ale já také pokaždé vyhraju. Já opravdu již nevím, co víc bych měl udělat, abych si vysloužil nějaký respekt. A také titulovou šanci pochopitelně,“ pověděl Belal Muhammad po svém vítězství na turnaji UFC 288, kde přemohl ambiciózního Brazilce Gilberta Burnse, pět kol jej mordoval a nakonec si odnesl výhru na body.

„Mám na kontě devět výher v řadě a do každého zápasu jsem šel jako outsider. Burns, Luque, Thompson, Maia a další. A já přitom porazil nejlepšího postojáře v divizi a zároveň nejlepšího zemaře. Pokud teď nepůjdu o titul, tak už tu musí být něco strašně špatně. Kritici mi nevěří, dobírají si mě, ale já je pořád vyvádím z omylu. A teď jim chci ukázat, že mohu být šampionem,“ pronesl Muhammad na tiskové konferenci.

Těžko říct, proč je Belal tak podceňován. Takový Conor McGregor o něm řekl, že nevyzařuje žádné charisma a neumí se prodat, to je celkem logický důvod. Druhý problém může být ten, že má Belal velice nezáživný bojový styl, který spoustu lidí spíše nudí. Stačí si číst komentáře během jeho zápasů. A třetím důvodem může být i jeho náboženství, které v Americe není příliš přijímáno.