Nejlepším boxerem světa nejsem já, přiznal Wilder a ocenil svého rivala

Deontay Wilder je procentuálně nejúspěšnějším knokautérem v celé historii boxu, ale na status nejlepšího bojovníka současnosti si bohužel nesáhl. Ví, že ani nemůže, když tu působí jeho britský rival.

Nejlepším boxerem světa nejsem já, přiznal Wilder a ocenil svého rivala

Bronzový Bomber má neuvěřitelné skóre. Do svých nynějších sedmatřiceti let zvládl podstoupit 46 profesionálních zápasů, přičemž 43 z nich vyhrál, 1 remizoval a 2x prohrál. Kdo ovšem pozorně sleduje boxerské dění, ten ví, že obě porážky přišly proti témuž soupeři – Gypsymu Kingovi.

„Nerad to přiznávám, protože toho člověka nemám příliš v lásce, ale Tyson Fury je nejlepším boxerem současnosti,“ pravil Wilder pro ID Boxing.

„Pořád jsou na něm věci, co mi vadí, ale jo, on je tím nejlepším bojovníkem těžké váhy současnosti. A kdo ví, třeba si spolu dáme ještě jeden zápas, abych dostal šanci to změnit. Nyní ale nemohu,“ přiznával někdejší šampion federace WBC, ve které vládl dlouhých pět let.

Wilder má tedy občas dost nemístné a rozporuplné komentáře, nyní si ale dozajista šplhnul, zejména pak u britských fanoušků, kteří jej kvůli jeho tvrzením odsuzovali.

Pokud vše půjde dobře, Deontayova pověstná pravačka bude opět úřadovat na konci současného roku. Vedení stáje Matchroom Boxing potvrdila jednání ohledně souboje s Anthonym Joshuou, který prezentuje bývalou světovou jedničku těžké váhy. I on se snaží dostat zpátky na vrchol, ze kterého jej srazil Ukrajinec Oleksandr Usyk.