Útok mezi elitu! Jak se na OKTAGON MMA dívají ve světě? Amerika pěje nečekanou chválu

OKTAGON MMA je největší bojovou organizací na tuzemské scéně a dle mnohých dokonce i v Evropě. Jak to ale platí, podíváme-li se na situaci více z toho globálního hlediska?

Útok mezi elitu! Jak se na OKTAGON MMA dívají ve světě? Amerika pěje nečekanou chválu

Toto je otázka, na kterou je velice těžké odpovědět, než se na ni zaměřil světoznámý novinář momentálně pracující pro BT Sport Ariel Helwani. Ten se během své pravidelné vysílací hodiny pořadu The MMA Hour pustil do analýzy, ve které zmínil i českého velikána. A řadil jej nečekaně vysoko.

„OKTAGON MMA je už světový pojem. Když zahlédnu nějaké jejich turnaje, tak přiznávám, že jsem sám uchvácen. Takovou show nedělá nikdo jiný, a to je už co říct. Možná neznám všechny jejich zápasníky, ale vím, že svým turnajům dodávají speciální nádech. A to je vizitka, kterou se zase ostatní pyšnit nemohou,“ pěl Helwani chválu na žlutočernou tuzemskou organizaci.

„Co se vrcholu týče, pořád je UFC tím nejvyšším místem, na které můžete narazit. Když si ale vezmu tu druhou vlnu, tak tu máme PFL, KSW, ONE FC a já osobně bych sem mohl považovat i OKTAGON. V Evropě si udělali skutečně velké jméno a každým rokem, co je sleduji, rostou. I nějací jejich zápasníci již zakotvili v UFC, takže je můžeme považovat za líheň perspektivních talentů,“ líčil Helwani ve své show.

To jsou slova, která rozhodně Ondřej Novotný a Pavol Neruda potřebují slyšet, nepochybně je totiž zahřejí u srdíčka. Mají zároveň velkou motivaci ve své práci pokračovat i nadále, aby se pořád mohli vyvíjet a ukazovat potenciál, jakým jejich asociace oplývá.