Podrobil jsem si celou tuhle hru, ale když mi tělo řeklo dost, musel jsem poslouchat, vysvětlil Masvidal

Jorge Masvidal se nikdy nestal šampionem, ale v UFC se na jeho zápasy stejně všichni dívali. Uměl totiž dělat show, budit pozornost a rval se do posledního dechu. Teď je jeho bojové anabázi ovšem konec.

Podrobil jsem si celou tuhle hru, ale když mi tělo řeklo dost, musel jsem poslouchat, vysvětlil Masvidal

Pokud se jednou bude sestavovat žebříček největších grázlů a gangsterů, co kdy působili v UFC, na Jorgeho Masvidala se rozhodně nezapomene. A co víc, dost možná se bude nacházet na samotném vrcholu.

Bojovník, jenž se prezentoval pod přezdívkou „Gamebred“, završil svou profesionální MMA pouť s 35 výhrami a 17 porážkami. Čtyři z těchto neúspěchů přišly shodou okolností hned po sobě nyní v závěru jeho kariéry, o tu hořkou tečku se však postaral brazilský bijec Gilbert Burns.

„Vždy jsem věřil, že mám na titul, pokaždé jsem se na to pečlivě připravoval, ale vždy jsem udělal nějakou chybu, která mě posouvala dál. Člověk se po chybách učí a já bych se byl učil stále dál, ale bohužel jsem došel do fáze, kdy mé tělo už bylo jiného názoru,“ rozmluvil se Masvidal pro ESPN.

„Jsem rád za to, co jsem dokázal. Pral jsem se s těmi největšími jmény v oboru, budil jsem obří pozornost a podrobil si celou tuhle hru. Nikdo nezvedal diváky ze sedaček tak jako já. Za to jsem vděčný a dívám se za tím jako za úspěchem, na který budu rád vzpomínat,“ přidával.

Jorge Masvidal býval bojovníkem, kterého vychovala ulice. Z drsných podmínek předměstí Miami, kde se pral po zahradách a garážích ještě pod záštitou slavného Kimba Slice, se nakonec vytesal diamant, co to dotáhl až k vrcholu velterové divize v UFC. To je příběh, který rozhodně stál za to prožít.