Nate Diaz si pěkně zavařil, příštím zápasem riskuje ztrátu své pověsti

Hodně bojovníků si jde za penězi, i když tím riskují pošpinění svého vlastního odkazu. Nate Diaz očividně není výjimkou, což naznačil během interview pro server The Mac Life jeho bývalý zaměstnavatel Dana White.

Nate Diaz si pěkně zavařil, příštím zápasem riskuje ztrátu své pověsti

Nate sice v UFC nikdy nezískal mistrovský titul, zato byl ale hvězdou. Svým přístupem a bojovým stylem si získal přízeň fanoušků a ti ho sledovali v každém zápase a budou ho sledovat i po jeho odchodu z UFC.

Co mladšímu z bratrů Diazů vypršel aktivní kontrakt, odchytil si ho Jake Paul a nabídl mu boj v boxerském ringu, stocktonský rodák neváhal a s příslibem velice lukrativní výplaty tuto výzvu přijal. Může ji ale vyhrát?

„Tak nějak je mi to jedno,“ odpovídal Dana White. „Vždy jsem měl Natea rád, i když ta jednání s ním nebyla vždy zrovna lehká, ale teď už pod má křídla nespadá, tak je mi vcelku jedno, co a s kým dělá. Pokud si myslí, že je pro něho zápas s Jakem nejlepší, ať do toho jde,“ jevil nezájem.

„Mnoho kluků si neuvědomuje, že box a MMA jsou dva odlišné sporty. To je prostě holý fakt. Každý to musel poznat až na vlastní kůži. Nate Diaz je asi o 15 kilo lehčí jak Jake Paul a jde do jeho prostředí, tak si myslím, že si na tuto otázku, zdali opravdu vyhraje, můžete odpovědět sami,“ podotkl White.

A podobně mluví i předzápasové kurzy. Jake Paul, ač sice jako stále více celebrita než bojovník, je poměrně značný papírový favorit. Výhodou mu bude těžší přirozená váha i mladistvá dravost. Na Diaze může 5. srpna čekat skutečně dlouhá noc.