Tak i na něj došlo. Nejlepší muší váha vyhlíží konec kariéry, ráda by ještě obhájila titul

Demetrious Johnson zažívá poslední bojovou „sezonu“. Bohatá kariéra se chýlí ke svému konci, což legendární zápasník, jenž vstoupí do Síně slávy UFC, oznámil v interview pro Middle Easy.

Tak i na něj došlo. Nejlepší muší váha vyhlíží konec kariéry, ráda by ještě obhájila titul

Demetrious „Mighty Mouse“ Johnson je neodmyslitelnou součástí historie smíšených bojových sportů. V UFC vládl několik dlouhých let a jedenáctkrát dokázal obhájit svůj opasek šampiona. Až teprve, co ho sesadil z trůnu Henry Cejudo, se Demetrious rozhodl schválit přesun do ONE Championship.

Pod taktovkou asijského velikána si Mocný myšák připsal pět startů, čtyřikrát se přitom zapsal na vítěznou listinu, s tím, že osudným se mu stal duel s Adrianem Moraesem. Proti němu to Johnson má 1:1, což znamená, že na řadu přijde trilogie. Té se dočkáme 5. května a dost možná půjde o myšákovo poslední bojové vystoupení.

„Brzo mi bude sedmatřicet let a zrovna já jsem si říkal, že nikdy v této branži nechci vyloženě přesluhovat. Neposlechl jsem se, ale teď už mi o tom hovoří stále více lidí, přátel, dokonce i rodina. Všichni mě tlačí do důchodu a víte co, mají pravdu,“ svěřoval se Johnson se svým vnitřním bojem, který svádí i mimo stěny oktagonu.

„Rád bych uzavřel trilogii s Moraesem a potom uvidíme. Bude to poslední zápas kariéry? To nevím, ale je to možné. Myslím si, že déle než tento jeden rok v branži už nebudu. Jsem spokojený s tím, čeho jsem dosáhl, lepší by to být nemohlo,“ dodal Johnson s úsměvem na tváři. Přesně tak, jak ho známe.