Přehlížený český talent si připsal další cennou výhru. Boxerka Bytyqi obhájila pás WBC

Svěřenkyně úspěšného boxera Lukáše Konečného zamířila k další povinné obhajobě prestižního pásu WBC, který obhájila na jedničku. Nebezpečnou soupeřku Elizabeth Lopezovou z Mexika přejela na body.

Přehlížený český talent si připsal další cennou výhru. Boxerka Bytyqi obhájila pás WBC

Fabiana Bytyqi se loni v červenci s Elizabeth pořádně natrápila a k jejímu štěstí se díky přízni osudu vyhnula porážce. Bodoví sudí z jejího střetu zázračně vykouzlili remízu, po níž se naplánovala odveta.

Na druhé měření sil jsme bez tří měsíců čekali celý rok, ale rozhodně to stálo za to. Fabiana si na jedničku splnila domácí úkoly, skvěle se připravila a místa, kde předtím váhala, nyní zalátovala perfektním boxem, v němž si protentokrát vysloužila přízeň všech tří bodových sudí. A to v naprosto jasném poměru 99:91, 98:92 a 99:91.

"Našla jsem si takovou taktiku, kdy mi to vyhovovalo, našla jsem si úplně ideální vzdálenost, na čemž jsme pracovali. Bylo to pro mě jako za odměnu, protože vždycky, když se soupeřka napřáhla, přiletěl tam můj úder, co to zastavil, a já jsem si říkala: 'A mám tě.‘ Takže to bylo úplně skvělé," pověděla České televizi Bytyqi.

Sedmadvacetiletá boxerka tak počtvrté obhájila pás atomové váhy federace WBC, který drží již od roku 2018, kdy porazila Denise Castle. Celkové skóre české bojovnice k dnešnímu dni čítá devatenáct výher a dvě remízy.