Konec klepe na dveře, přiznává MMA legenda. V létě se s ní uvidíme naposledy

A tak si důchod našel termín i u slavného Jona Jonese, který zanedlouho oslaví šestatřicáté narozeniny. Ví však, že ve své kariéře už udělal vše, co jenom chtěl, aby mohl s klidnou myslí pověsit rukavice na hřebík. Fanouškům ale doručí ještě jeden závěrečný fight.

Konec klepe na dveře, přiznává MMA legenda. V létě se s ní uvidíme naposledy

Jon „Bones“ Jones je bojovníkem, o jehož resumé se nedá pochybovat. Jeho 14 titulových fightů a 11 úspěšných obhajob společně s tituly z polotěžké a těžké váhy jsou dost na to, aby jej fanoušci mohli považovat za nejlepšího MMA bojovníka všech dob.

„To, čeho dosáhl Jones, už jen tak nikdo nedosáhne. Ten kluk má dar od Boha, a navíc se kariérou prodral neporažen. To je v dnešní době, kdy se MMA tak posunulo, naprosto nemožné. Proto Jona tolik chválím. Že je GOAT, o tom nemůže být vůbec žádná diskuze,“ řekl Dana White.

Aby ta derniéra byla noblesní, rozhodl se Jon Jones obdarovat fanoušky ještě jedním fightem. Takovým, o němž většina z nich sní.

„Stipe Miocic je asi tím posledním člověkem, kterému bych ve své kariéře chtěl ještě čelit. On je tou historicky nejlepší těžkou vahou a mně bude ctí se s ní utkat. Myslím si, že to pro mě bude skvělá derniéra. Ještě, kdyby se to uskutečnilo v New Yorku, na mém oblíbeném místě,“ přál si Jones.

Vzhledem k tomu, co stihl odhalit Dana White, je tento fight prakticky již oficiální. New York to sice nejspíš nebude, ale Las Vegas vypadá velmi nadějně. Patrně navíc půjde o červenec, ale na potvrzení si počkáme ještě pár dní.