Khabib odhalil seznam patnácti nejlepších MMA bojovníků všech dob. McGregor ostrouhal

Khabib Nurmagomedov na nějaký čas zmizel z té MMA scény, dokonce se už nevěnuje ani trénování, ale pak se znenadání připomněl žebříčkem, do něhož zahrnul nejlepší zápasníky celé historie. 

Khabib odhalil seznam patnácti nejlepších MMA bojovníků všech dob. McGregor ostrouhal

Israel Adesanya se po skalpu Alexe Pereiry vrátil zpátky na čelo divize střední váhy a utvrdil si pozici na 5. příčce pound for pound žebříčku (napříč všemi váhami). Následně se rozjely diskuze, že právě on je tím nejlepším bojovníkem z divize 84 kilogramů, což zjevně donutilo Khabiba do této konverzace zasáhnout.

„Můj GOAT seznam,“ napsal znenadání Khabib na svém Twitteru a podělil se o svůj názor.

1) Fedor/Jones
2) GSP
3) Anderson Silva
4) Demetrious Johnson
5) Daniel Cormier
6) Henry Cejudo
7) Jose Aldo
8) Kamaru Usman
9) Adesanya
10) BJPENN
11) Royce Graice
12) Couture/Velasquez
13) Hendo/Shogun
14) CroCop/Miocic
15) Dominic Cruz/Frankie Edgar

Mnozí, zejména fanoušci z východu, by mohli souhlasit, druzí v tomto žebříčku ale jistě najdou nějaký nesoulad. Zejména v případě Fedora Emelianenka na prvním místě. Ačkoliv byl Fedor jedním z hlavní průkopníků tohoto sportu, tak se v jeho případě lidé dělí na dva tábory. A ten druhý, kde se mimo jiné nachází i Dana White, tvrdí, že by tento člověk na vrcholné MMA úrovni, tedy v UFC, nic nedokázal. A jako bonus jej někteří UFC veteráni solidně potrápili.

Georges St-Pierre alias GSP je dle mnohých považován za nejlepší velterovou váhu planety, kterou doháněl Kamaru Usman, než dvakrát za sebou prohrál s Leonem Edwardem. I kvůli tomu se v tom historickém měřítku propadl.

Čestné uznání si zaslouží i Demetrious Johnson, který bývá často opomíjen, jelikož kraloval muší váze, což není kategorie, která by byla zrovna nejsledovanější. On přitom jenom v UFC zvládl jedenáct titulových obhajob, což je naprosto nereálné číslo.