Lov na Procházku byl ukončen. Polský veterán cílí na titul v nové divizi. Výzva je na stole

Jan Blachowicz se očividně vzdal všech snah ulovit Jiřího Procházku, a namísto toho upřednostnil boj o titul střední váhy.

Lov na Procházku byl ukončen. Polský veterán cílí na titul v nové divizi. Výzva je na stole

Polský bijec pochopil, že mu v divizi polotěžké váhy již pšenka nepokvete. Současným šampionem je zde Jamahal Hill, kterého prvně vyzve Jirka, až se vrátí ze zranění, a pak bychom se nemohli divit, kdyby si o druhou šanci v boji o pás řekl takový Magomed Ankalaev.

Jan Blachowicz byl z této mistrovské konverzace vyškrtnut, a tak se rozhodl, že zkusí štěstí v nové divizi, konkrétně tedy střední váze, kde aktuálně vládne Israel Adesanya. A jak jistě víte, Israela s Jankem pojí společná minulost.

„Jsem jediný člověk, proti kterému Adesanya ještě neodčinil svoji porážku,“ hovořil Blachowicz v show u Ariela Helwaniho, kde dával vzpomenout na dva roky starou událost, kdy svého nigerijského soupeře udolal na body.

„Izzyho odkaz nebude kompletní, pokud mě neporazí. A já mu velice rád tu šanci dám. Přejdu do jeho váhové kategorie a tentokrát se utkáme o jeho pás. Pokud mě porazí, odčiní tak tu prohru, ale pokud vyhraju já, stanu se šampionem a naopak já utvrdím svůj odkaz v tomto sportu,“ poznamenával.

Dojde vůbec k něčemu takovému? Vzhledem k tomu, že ve střední váze UFC momentálně není pevně určen žádný vyzývatel, pak je to podstatně reálné. Na nějaký oficiální verdikt je však hodně brzo, zatím se tato zpráva musí dostat k někomu z vedení organizace.

Foto: UFC