Cejudo: Je nad slunce jasné, že Adesanya byl zlomený. Vyhrál mu to jeden šťastný úder

MMA světem poslední dobou hýbe událost, k níž došlo během minulého víkendu na akci UFC 287, kde Israel Adesanya překlenul brazilskou noční můru a opět se stal šampionem střední váhy.

Cejudo: Je nad slunce jasné, že Adesanya byl zlomený. Vyhrál mu to jeden šťastný úder

Israel Adesanya v ostře vyhlíženém boji konečně na čtvrtý pokus přemohl Alexe Pereiru a následně oznámil, že to pro něho nic nebylo. Však byl po celý čas „lepším bojovníkem“.

Tato slova ale pobouřila všechny diváky, co MMA pečlivě sledují, včetně několika aktivních či vysloužilých zápasníků. Jedním z takových je bývalý šampion Henry Cejudo, který si neodpustil několik peprných připomínek.

„Tohle je od Adesanyi hodně pošetilé a odvážné chování. Třikrát za sebou s tím stejným soupeřem prohrál, a když ho jednou porazil, tak hned spustil, jak je nejlepší. A přitom nechybělo moc a prohrál by i počtvrté,“ začal Cejudo.

„Alex měl Izzyho skoro na lopatkách, měl ho nahuleného. Pokud někoho takhle zraníte, logicky se za ním ženete, abyste ho ukončili. Izzy se tam jen krčil u pletiva klece, když v tom ho osvítila nějaká nadlidská síla a požehnala jeho dlaň, takže vyslal jeden úder, který kompletně zvrátil celý průběh utkání,“ konstatoval.

„Tohle je MMA, takové věci se stávají a jediné, co si z toho Pereira může vzít, je to, že příště musí být opatrnější. Jinak mu nemám co vyčíst, protože udělal vše správně. Adesanyu kompletně odrovnal, zrušil mu pohyb a zahnal jej do kouta. Bohužel pro Alexe, Izzy se v tom koutě zmohl na ještě jeden úder, který se ukázal jako klíčový,“ zanalyzoval Henry na svém YouTube kanálu.

„Takže za mě je nadmíru jasné, že Pereira vyhrával, protože jeho soupeř byl naprosto zlomený. Ten zápas rozhodl jeden šťastný úder, který v MMA, kde jsou menší rukavice jak v boxu nebo kickboxu, prostě může přijít,“ dodal Cejudo závěrem.