Král je mrtev, ať žije král! Magazín The Ring aktualizoval žebříčky, Tyson Fury už není nejlepší

Královské žezlo, které zde držíval Tyson Fury coby jako nejlepší boxer těžké váhy současnosti, se přesouvá k novému vládci s ukrajinskými kořeny.  

Král je mrtev, ať žije král! Magazín The Ring aktualizoval žebříčky, Tyson Fury už není nejlepší

Magazín The Ring je tady s námi 101 let a již od doby svého vzniku uděluje přestižní ocenění tomu nejlepšímu boxerovi z dané hmotnostní kategorie. Například vůbec prvním mistrem těžké váhy podle tohoto časopisu byl v roce 1922 Jack Dempsey. 

Výhodou The Ring je, že nebere ohledy na všechny federace. Naopak sází na vlastní žebříček, který sestavuje podle toho, jak je jaký boxer ve své kariéře úspěšný a jak náročným soupeřům čelí.

Až doposud byl nejlepším boxerem těžké váhy Tyson Fury, který o své žezlo přišel loni v létě, co oznámil, že odchází do bojového důchodu. Pak svůj původní názor ale přehodnotil, uspořádal zápas s Derekem Chisorou a vrátil se zpátky k žezlu… Tedy jen na chvíli.

Co The Ring aktualizoval své žebříčky, došel k závěru, že aktuální světovou jedničkou v těžké váze je Oleksandr Usyk, který v nejvyšší hmotnostní kategorii odboxoval „pouhé“ čtyři zápasy. Zato si už dvakrát poradil s takovým Anthonym Joshuou, odňal mu pásy IBF, IBO, WBA a WBO a ve své kariéře ještě nikdy neprohrál.

Tyson Fury tedy nadále zůstává alespoň šampionem federace WBC, která je na druhou stranu zase považována za tu nejprestižnější. Má-li se stát i jedničkou žebříčku The Ring, potřebuje si na své konto připsat další důležitou výhru. V tom ideálním případě by se utkal právě s Usykem, ale jak už víme, tento duel zkrachoval na financích. 

Pro úplnost si dodáme, že třetí příčku drží Deontay Wilder a čtvrtou Anthony Joshua. Pětici nejlepších uzavírá Joe Joyce.