Celou dobu bylo jasné, že jsem lepší, pochválil se Adesanya po prolomení brazilské kletby

Tři prohry za sebou, ale stejně věřil, že to pokaždé byla jen hloupá hra osudu. Teprve až na UFC 287 Israel Adesanya prolomil brazilské prokletí a emoce z něj po zápase jenom tryskaly. 

Celou dobu bylo jasné, že jsem lepší, pochválil se Adesanya po prolomení brazilské kletby

Alex Pereira až do sobotní noci vedl nad Israelem Adesanyou 3:0 na zápasy (2:0 v kickboxu a 1:0 v MMA). Po víkendovém duelu se ovšem jejich stav série alespoň z hlediska smíšených bojových umění vyrovnal, a to díky velmi precizně mířenému úderu, který nigerijský bijec vyslal v závěru druhého kola. Po něm padl jeho protivník k zemi a ani se nehnul. 

Protože "Izzy" měl za sebou šest úspěšných obhajob a vyhrál celkově již osmé mistrovské utkání v UFC, měl následně důvod k oslavám. Rázem jako by zapomněl na všechny ty předchozí neúspěchy nad Alexem Pereirou. Teď své prokletí konečně zlomil a opět se může vydat na cestu stát se legendou. 

"Vždy jsem věděl, že jsem lepší jak Alex, pouze mi hvězdy nebyly nakloněny. Porazil mě sice třikrát předtím, ale pokaždé to bylo ve chvíli, kdy jsem vyhrával. V zápasech s ním jsem si vybral veškerou možnou smůlu. Teď jsem to zlomil a jsem za to opravdu neskutečně rád. Konečně jsem dokázal, že jsem lepší," bil se do prsou staronový šampion střední váhy. 

"Alex je pekelný zápasník, ale v UFC ještě zdaleka nedosáhl tak moc, jako jsem dosáhl já. Já mám za sebou osm titulových soubojů a prohrál jsem jen s ním. Tu prohru jsem teď odčinil, což znamená, že jsem porazil všechny elitní střední váhy, které jsem jen porazit mohl. Už zde není nikdo, komu bych ještě nečelil. Kompletně jsem vyčistil celou divizi, což ze mě dělá nejlepšího ze všech," chválil se Adesanya na tiskové konferenci. 

"Izzymu" tedy spadl pořádný kámen ze srdce, ale hotovo, jak si myslí, ještě zdaleka není. Už teď mu na záda začínají dýchat noví vyzývatelé a jedním z nich by klidně mohl být Khamzat Chimaev, což bude také velice náročný soupeř, protože se pyšní velice dobře propracovaným wrestlingem. A právě tento styl by na současného šampiona mohl platit.