To je úleva! překvapil Usyk, když měl okomentovat zrušení zápasu s Furym

Hodně netypické vyjádření adresoval veřejnosti ukrajinský šampion federací IBF, IBO, WBO a WBA Oleksandr Usyk. Tomu jako by spadl kámen ze srdce, když odpadla sjednocující bitva s Tysonem Furym.

To je úleva! překvapil Usyk, když měl okomentovat zrušení zápasu s Furym

Na tento střet diváci čekají dlouhé, dlouhé roky, a když mu konečně bylo nejblíže, tak jej opět něco zkazilo. Přesto byste na tváři Oleksandra Usyka i po takovém zklamání mohli najít blažený úsměv. Nikoliv však proto, že k souboji nedojde, nýbrž proto, že může odcestovat zpátky za rodinou.

„Kdykoliv mám zápas, vydám se na přípravný kemp, který mi nyní trval tři měsíce… Tři dlouhé měsíce jsem se připravoval na Tysona Furyho, během čehož jsem byl odloučený od rodiny. A to jsou chvíle, které mi nikdo nevrátí ani nijak nenahradí,“ dal se do vysvětlování Usyk.

„Proto to pro mě nakonec byla úleva. Nechtěl jsem se přetrénovat a nyní jsem věděl, že vlastně už trénovat nemusím, že se mohu vrátit domů. Kašlat na nějaký zápas, když ten pravý poklad na mě čekal doma,“ pověděl Usyk Volodomyrovi Kobelkovi na jeho YouTube kanálu.

Dlouho si však ukrajinský šampion neodpočine. Protože vládne čtyřem boxerským organizacím, začínají na něj jednotlivé asociace tlačit, aby přistoupil k povinným obhajobám. Jako první se ozvala WBA, u které v čele všech vyzývatelů čeká Daniel Dubois.

„Ano, vím o tom. Máme třicet dní na domluvu souboje. Ale pořád je to v zárodku. To než se dozvíme datum a než k tomu utkání dojde, to bude ještě za dlouho. Nechte mě teď si užít nějaký čas s rodinou a tuto práci přenechte mým promotérům,“ dodal Usyk závěrem.