Zápas jako řemen! Nunes míří do napínavé trilogie, která může utužit její historický status

Amanda Nunes vždy snila o tom, aby se do historie zapsala jako nejlepší MMA bojovnice planety. O velikosti jejího nadcházejícího souboje tedy nelze pochybovat.

Zápas jako řemen! Nunes míří do napínavé trilogie, která může utužit její historický status

Brazilská Lvice byla v jeden moment za nejlepší už považována, ale potom její sokyně Cris Cyborg rozjela novou vítěznou sérii a Amanda naopak prohrála, čímž donutila fanoušky pochybovat.

Klíčový se stal datum 11. prosince 2021, kdy se tehdy rozjetá bojovnice v rámci povinné obhajoby pásu bantamové váhy UFC postavila proti Julianně Peně. Sláva jí ale asi stoupla do hlavy, svoji soupeřku značně podcenila a nechala se jí doslova přejet. Hlavně druhé kolo bylo na jednu branku, kterou Pena završila výhrou na submisi.

Nunes po prohře zpytovala svědomí, ovšem dočkala se okamžité odvety, na níž se skvěle připravila a v boji to dokázala. Se svou protivnicí si hrála jako kočka s myší, a i když ukončení před limitem nezískala, boj vyhrála jasně na body, čímž stav série vyrovnala na 1:1.

Jak už tomu bývá zvykem, pokud je stav nerozhodný, přichází na řadu trilogie, která vše rozsekne. Ani v tomto případě tomu nebylo jinak. Dana White své plány odhalil na pátečním galavečeru vážení a veřejnosti potvrdil, že to obě dámy spolu rozjedou potřetí 10. června na turnaji UFC 289 ve Vancouveru.

Oběma bojovnicím jde o hodně. Julianna Pena si píše vlastní příběh a chce být opět šampionkou, zato Amanda Nunes hodlá potvrdit, že je nejlepší MMA zápasnicí planety a že její jedna prohra byla jen drobným klopýtnutím. Máme se tedy na co těšit.