Na trůnu velterové váhy se změní stráž, tuší bývalý šampion. Tyto trumfy vytasí Colby na Edwardse

Dana White se již rozhodl. Příštím titulovým vyzývatelem v rámci velterové váhy se stane Colby Covington, který má dle názoru širokého spektra zápasníků opravdu vysoké šance, aby se stal novým šampionem. 

Na trůnu velterové váhy se změní stráž, tuší bývalý šampion. Tyto trumfy vytasí Colby na Edwardse

Na trůnu velterové váhy prozatím vysedává Leon "Rocky" Edwards, který se tam dostal poté, co přemohl jindy obávanou "Nigerijskou noční můru" v podobě Kamaru Usmana. 

Právě Usamn byl v UFC už jakýmsi postrachem, jelikož na něj dlouhou dobu nikdo nenašel recept. Jak už ale staré poříkadlo říká "styly dělají zápasy", totéž platilo i nyní, a proto Leon Usmana přemohl nejen v jednom, ale rovnou ve dvou po sobě jdoucích případech. 

Tak jako si ovšem Edwards pošmáknul na Kamaruovi, podobně si na něm může pochutnat jeho další soupeř, kterým se letos v červenci stane Colby "Chaos" Covington. Důvod, proč zrovna Colby bude slavit, se rozhodl rozebrat někdejší šampion střední váhy Robert Whittaker. 

"Upřímně vám povídám, že Edwards padne. A bude to díky tomu, že Covington ho naprosto stylově kontruje. Nezáleží na tom, kolik výher v řadě máte. Záleží na tom, čím svého protivníka můžete zaskočit. Jak můžete anulovat jeho bojový styl. A právě tady vězí Colbyho největší výhoda," nechával se slyšet Whittaker skrze interview pro LowKick MMA. 

"MMA je jako hra kámen, nůžky, papír. Kámen nám v tomto případě ztvárňuje Kamaru Usman, nůžky jsou Colby Covington a papír je Leon Edwards. Papír zabalí kámen, nůžky přestřihnou papír a kámen otupí nůžky. Tohle je prostě souboj stylů," vysvětloval. 

"Samozřejmě ta pravděpodobnost není nikdy stoprocentní, ale rozhodně je velice vysoká. Colby díky svému skvělému kardiu na Leona vyvine takový nátlak, že mu nedá ani na malinký okamžik vydechnout. Neustále se na něj bude dotírat, brát mu energii, tahat ho na zem, až ho ukončí na submisi anebo jej udělá na body," predikoval Whittaker.