Pérová váha UFC přinese bitvu dvou šampionů. Bojištěm se stane lasvegaská T-Mobile Arena

Hlavní sídlo organizace UFC uvítá další velkolepou MMA podívanou. O tu se tentokrát postarají dvě elitní pérové váhy, v jejichž moci jsou mistrovské opasky. 

Pérová váha UFC přinese bitvu dvou šampionů. Bojištěm se stane lasvegaská T-Mobile Arena

Regulérním šampionem divize do 65,8 kilogramů je Alexander Volkanovski, který si ovšem v posledních měsících udělal výlet do váhy lehké (70 kg). Kvůli tomu byla jeho divize bez aktivního šampiona, na což Dana White zareagoval oznámením boje o dočasný titul. 

V tomto boji se proti sobě postavili mexický "El Pantera" Yair Rodriguez a jeho americký protějšek Josh Emmett, který na stará kolena (38 let) chytil famózní formu. 

K Emmettově smůle bohužel tuto formu v boji s El Panterou nezužitkoval a prohrál ve druhém kole na submisi. Divize pérové váhy tak poznala svého prozatímního vládce, který jen čekal na signál, aby mohl vyrukovat na regulérního šampiona. 

Celé věci se chopil velký šéf Dana White, jenž nyní prostřednicvím ESPN oznámil, že už zná termín. Alexander Volkanovski se do svého království vrátí 8. července, kdy se zrovna koná turnaj v Las Vegas, a pokusí se z trůnu vyprovodit svého dočasného nástupce. 

Bitvy dvou šampionů vždy vábí největší část publika a nejinak tomu bude i teď. Proto se i tento boj přesouvá do proslulé T-Mobile Areny, která se v posledních letech stala dějištěm největších zápasů organizace UFC.